1 aprilie 2020

Grecia își așteaptă turiștii!

„Grecia va fi deschisă turismului din 14 mai, dar pentru turiştii din UE şi România se va deschide din aprilie, înaintea sărbătorilor de Paşte, ştiind că ţara noastră este o destinaţie foarte populară pentru petrecerea sărbătorilor pascale”.

Acesta este mesajul pe care ministrul turismului elen l-a dat în cadrul conferinței de presă de la București. România fiind una dintre țările care trimite anual turiști pe teritoriul Greciei.

”Țara noastră a propus la nivelul UE certificatul încă din ianuarie şi iată că mai multe ţări doresc asta. Acum este timpul ca ţările să sprijine aprobarea şi emiterea acestor certificate. Între timp, scopul vizitei mele aici este să acceptăm un acord între cele două ţări. Sunt convins că vom rezolva aceste probleme tehnice împreună cu omologul meu”, a arătat ministrul Turismului din Grecia.

Cum vom putea călători în Grecia?

Sunt trei modalități de a călători în Grecia în vara 2021: 

  • Să prezinte un test PCR negativ

  • Să prezinte dovada vaccinării

  • Să fi trecut prin boală şi să prezinte un test de anticorpi.

Dacă aveți unul dintre acestea, veți putea călători liniștit în superbele insule Grecești.

Cei mai mulți dintre turiștii români merg în Grecia pe cale terestră, cu mașina proprie sau autocarul. În acest sens, ministrul a promis că vor fi deschise mai multe granițe terestre, nu doar Promachonas, ca în 2020. În plus,vor fi suplimentate punctele de trecere, pentru a evita crearea aglomerației.

”Dacă unul dintre turiști va fi depistat pozitiv, aceasta va intra în carantină într-unul din hotelurile de pe teritoriul Greciei. Turistul nu va fi nevoit să plătească formalitățile de cazare.”, a precizat ministrul, în cadrul unei conferințe de presă, totodată acesta a precizat că aproximativ jumătate din prețul testului COVID efectuat de turiști va fi înapoiat sub formă de vouchere în cadrul hotelului.

„Turiştii români sunt foarte, foarte importanţi pentru noi. Nu neapărat din perspectivă economică, ci şi pentru că între cele două ţări există legături strânse, istorice şi vrem să avem graniţele deschise pentru a menţine legăturile între cele două ţări”, a mai arătat Theocharis.

PLANIFICAȚI-VĂ URMĂTOAREA CĂLĂTORIE CU
Tourismo

Circuite Populare